Antonija Poljuha, prof. mentor
Glazbena škola Zlatka Grgoševića, Sesvete

Prof. Poljuha rođena je 1968. u Vukovaru gdje završava osnovnu školu a srednju u Osijeku. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1991. i stekla zvanje prof. glazbene kulture.

1991. zapošljava se na OGŠ pri Narodnom Sveučilištu Sesvete kao učiteljica glasovira. Od 1992. radi na poslovima učiteljice harmonike, tambure i voditeljice zbora Škole. Od 2007. preuzima i nastavu solfeggia. Sudjeluje u organizaciji Međunarodnog natjecanja mladih pijanista “Zlatko Grgošević”, “Glazbenom triatlonu”, Školskom natjecanju u raznim igricama- solfeggiu, “Smotri zborova”, “Slušajmo Hajdna”.

Sa svojim učenicima tambure, sudjeluje na mnogobrojnim manifestacijama, natjecanjima, humanitarnim akcijama. Surađuje s udrugama, organizacijama, vrtićima te glazbenim školama u Hrvatskoj. Na županijskim i državnim natjecanjima HDGPP-a redovno osvaja nagrade. Kao pročelnica odjela organizira nastupe, odlaske učenika na glazbene priredbe, brojna video i audio snimanja, stvara taktilna glazbena pomagala, redovito odlazi na stručne skupove te prati kulturna događanja i glazbene novitete. Educirala se i na području mentalnog zdravlja. Mentorica je tijekom stažiranja pripravnicima. Bila je voditeljica brojnih zborova (“sv. Cecilija” i “sv. Filip i Jakov u Vukovaru”, “Mali Sesvečani”, “Vjeverice”), surađuje sa zborovima “Zagrebački mališani”, “Kikići”, “Mali Vukovarci”, “Bajka”,”Leptir”, “Sesvetskim mažoretkinjama”, KUD-om Sesvetska sela. Isto tako surađuje sa župama Dobrog p te Svih svetih - Sesvete. Radi kao volonter u udruzi “Dođi igraj projektu “Note zajedništva i ljubavi”. Vodi brigu o svojim kole potrebama, željama i mogućnostima pritom osluškujući pot roditelja. Profesorica je puna razumijevanja, animatorica, psih prijateljica i kolegica te Godišnja nagrada HDGPP-a dolazi u prave ruke.


Ivan Oškera, prof. mentor
GŠ Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Mag. mus. roga Ivan Oškera diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na GŠ V. Lisinskog Bjelovar radi kao student a 2015. postaje stalni zaposlenik Škole. Od samog početka vrlo je aktivan, učenike vodi na natjecanja te s njima ostvaruje iznimne rezultate te već 2017. satnica roga prerasta u punu.
2019. glavni je pokretač udruge Puhački orkestar Bjelovar te već prve godine poklanja Gradu Novogodišnji koncert. 2021. promoviran je u zvanje nastavnik mentor.

Ostvaruje ideju besplatnih radionica za talentirane mlade glazbenike kroz natječaj i potporu MZiO u suradnji GŠ V. Lisinskog Bjelovar, Gradskog muzeja Bjelovara te Grada Bjelovara.

Svojim djelovanjem iskazuje želju za spajanjem mladih glazbenika raznih dobnih struktura i mogućnosti a u svrhu zajedničkog napredovanja u kvaliteti muziciranja i virtuoznosti npr:projekt Simfonija u mom gradu, kroz veliki Simfonijski orkestar u suradnji s orkestrom GŠ Jan Vlašimsky Virovitica koji spaja učenike, studente i nastavnike obaju Škola (održavaju se cjelovečernji koncerti na otvorenom a izvodi se popularna filmska glazba). Primjer je i manifestacija Škole, Glazbeni tjedan (ove godine nastupili su puhački orkestri GŠ V. Lisinski Bjelovar i GU Elly Bašić, Zagreb). Sudjeluje na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima te s učenicima osvaja brojne prestižne nagrade (Oskar znanja AZOO-a i dr.). Njegova učenica roga dobitnica je stipendije Zaklade Marin Čilić za 2021./2022. Skrbeći o što kvalitetnijem obrazovanju, redovito vodi učenike svoje klase na gostovanja, majstorske koncerte i dr. U planu ima nove suradnje i susrete učenika Škole, novih eminentnih predavača i orkestara te tako pridonosi razvoju glazbenog odgoja i
obrazovanja u Hrvatskoj i šire.


Saša Bastalec, prof. mentor
Glazbeno učilište Elly Bašić, Zagreb

Rođen je 1980. u Zagrebu, učenik je GŠ Pavla Markovca, Zagreb u klasi prof. J. Matanovića a srednje GŠ Funkcionalne muzičke pedagogije u Zagrebu - teorijski i instrumentalni, smjer u klasi prof. M. Krajne. Studij harmonike završio je na Filozofskom fakultetu u Puli, Sveučilištu u Rijeci i Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Polaznik je međunarodne ljetne škole harmonike, dirigiranja i kompozicije kod eminentnih profesora. Kao solist te član komornih sastava i orkestara nastupao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Rad u struci započinje 2003. u GŠ Požega kao nastavnik harmonike i komorne glazbe. Isti rad obnaša u GŠ Varaždin 2006.-2020. a od 2020. na GU Elly Bašić, Zagreb.

Kao vanjski suradnik radio je na brojnim glazbenim školama. S učenicima je ostvario zapažene rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima osvojivši preko 200 nagrada. Njegovi učenici sviraju na brojnim nastupima, dobitnici su državnih stipendija, Oskara znanja, Rektorove nagrade i dr. Mentor je pripravnicima u programu stažiranja. Redovito se usavršava i drži predavanja na stručnim skupovima AZOO-a i HDGPP-a. Bavi se notografijom, skladanjem te priređivanjem za razne komorne sastave (Osorske glazbene večeri, Pekinški komorni sastav, RTV Slovenije i dr.). Nastupa u raznim komornim sastavima. Redovni je član i osnivač udruge Harmonikaški Centar (jedan od pokretača i urednika časopisa za harmoniku “Eho”). Član je ocjenjivačkih komisija na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Voditelj je radionice harmonike na međunarodnom Ljetnom glazbenom kampu u Maruševcu. Uz sve navedeno opravdana je dodjela Godišnje nagrade HDGPP-a za 2022.g.


Željko Andrić, prof. mentor
GŠ “Blagoje Bersa” Zadar

Rođen je 1984. u Zenici. Osnovnu glazbenu školu, smjer klarinet završava u Makarskoj, a srednju u Splitu. Diplomirao je 2008. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davora Rebe. Tijekom školovanja osvajao je brojne nagrade na međužupanijskim i državnim natjecanjima. Odmah po završetku studija počinje raditi kao nastavnik klarineta i voditelj puhačkog orkestra u Pakracu i Sesvetama. Od 2010. zaposlen je u GŠ “Blagoje Bersa”, Zadar. Od tada do danas prof. Andrić redovito sudjeluje na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima sa svojim učenicima osvaja brojne nagrade. Promoviran je 2017. u zvanje mentora. 2018. sudjeluje u projektu gostovanja Škole s ansamblom klarineta i solo klarinetista u zajedničkom orkestru s Glazbenom školom grada Klosterneuburga u Austriji.

Redovito nastupa na koncertima profesora Škole u čast Dana grada Zadra. Aktivno svira kao studijski i orkestralni glazbenik (MDF Šibenik, Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku). 2020. osniva Big Bend Vodice čiji je umjetnički voditelj (okuplja široki krug glazbenika Vodica, Zadra, Skradina, Primoštena, Imotskog i Tisnog). Također je i osnivač Jazz campa u Vodicama koji okuplja polaznike glazbenih škola cijele Hrvatske i izvan nje. Profesor Andrić ističe se velikom kolegijalnošću, cijenjen je i omiljen kod svih kolega u kolektivu GŠ “Blagoje Bersa”, Zadar. Svojim izvanškolskim djelovanjem pridonosi glazbenoj umjetnosti u zemlji i inozemstvu.


Paolo Peruško, prof. savjetnik
Umjetnička škola Poreč

Rođen je 1982. u Puli. U GŠ I. M. Ronjgova, Pula stječe osnovno glazbeno obrazovanje u smjeru harmonika kod prof. V. A. Muntjana, te srednjoškolsko u klasi prof. F. Bošca. Diplomira 2005. na Muzičkoj akademiji “Ino Mirković” u Lovranu u klasi prof. V. Balyka. Za vrijeme obrazovanja nastupao je na brojnim koncertima, natjecanjima, gostovanjima, kao solist i kao član harmonikaškog orkestra. Ističu se 1. nagrade osvojene 1993 na Međunarodnom natjecanju Citta di Castelfidardo te Međunarodnim susretima harmonikaša Kup grada Pule. Zaposlen je u Umjetničkoj školi Poreč 2008., uspješno prenosi svoju ljubav prema harmonici i znanje svojim učenicima u klasi. Iskazuje iznimne pedagoške rezultate (osvojio je s učenicima više od 100 nagrada). Dobitnik je Oskara znanja 2022. S harmonikaškim odjelom UŠ Poreč u suradnji s MUAK J. Dobrile, Pula, AZOO-a te ostalim glazbenim školama regije organizira, osmišljava i realizira manifestaciju pod nazivom “Dani harmonike” s ciljem afirmacije mladih harmonikaša kroz koncerte, predavanja i druženja te razmjenu iskustava između profesora harmonike koji dolaze iz različitih glazbenih škola u Istri i šire.

Redovito sudjeluje na raznim seminarima i predavanjima. Njegovi učenici sudjeluju na raznim festivalima, promocijama, značajnim proslavama i sjednicama. Član je prosudbenih komisija na natjecanjima Međunarodni susreti u Puli, Hrv. natjecanje za harmoniku u Daruvaru, Akkordeon Art u Sarajevu i Citta di Treviso u Italiji. Napredovao je 2015. u zvanje prof. savjetnik. U odnosu s djecom i roditeljima pokazuje predanost, spremnost za pomoć, podršku djeci i motivaciju za napredovanjem. Uspješno surađuje u kolektivu, dijeli znanja i iskustva s mlađim kolegama te svojim radom doprinosi unapređenju kvalitete škole i glazbenog obrazovanja uopće.