Marjana Dušević, prof.
Glazbena škola “Blagoje Bersa”, Zadar

Rođena je 1969.g. u Zadru gdje je započela glazbeno obrazovanje. Diplomirala je 1992.g. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu – studij glazbene kulture.

Zaposlena je u GŠ Blagoje Bersa Zadar a od 2012 g. je pročelnica teoretskog odjela na Školi. Kao nastavnica solfeggia postiže odlične rezultate u radu što je vidljivo iz uspjeha na natjecanjima, sa svojim učenicima osvojila je brojne nagrade i priznanja. Sudjeluje u provedbi regionalnog natjecanja HDGPP-a u disciplini solfeggia kojemu je GŠ Blagoje Bersa, Zadar redovito domaćin.

Voditeljica je malog zbora, osnovala je 2012.g. dječju školsku klapu “Bersice” s ciljem promicanja tradicijske glazbe kod mlađih generacija, kao i njenog očuvanja. Klapa je vrlo uspješna, osvaja brojne nagrade na natjecanjima i festivalima, snimljen je CD klape. Prof. Dušević sudjeluje u javnom životu Grada Zadra i šire time popularizira rad glazbenih škola uopće. Pokazatelj znalačkog, marljivog i entuzijastičkog rada je i osnivanje nove dječje klape “Fjok” koja je također vrlo uspješna s osvojenim brojnim nagradama. Prof. Dušević se ističe i izuzetnom kolegijalnošću radi koje je cijenjena u kolektivu Škole, spremna je na suradnju i sudjelovanje u svim aktivnostima čime doprinosi afirmiranju rada glazbenih škola.


Dean Kopri, mag.mus.
Osnovna glazbena škola “Kontesa Dora”, Našice

Rođen je 1986 u Našicama. Godine 2011. magistrira glazbenu pedagogiju na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Dobitnik je Nacionalove Top stipendije 2009.g., Rektorove nagrade 2011.g., Godišnje nagrade Osječko baranjske županije za iznimna postignuća u 2019.g. te Javnog priznanja grada Našica 2014.g.

Kao učitelj tambure, voditelj komornog sastava i dirigent tamburaškog orkestra radi u OGŠ Kontesa Dora, Našice.

U proteklih nekoliko godina s tamburaškim komornim sastavom te tamburaškim orkestrom glazbene škole osvaja prve nagrade na natjecanjima HDGPP-a (8 nagrada “Oskar znanja”- 2021. sudjeljuje s orkestrom u online emisiji 17. Dodjele “Oskara znanja”).

Vrlo je aktivan na raznim poljima, drži predavanja, sudjeluje na festivalima (Međunarodni festival tamburaške glazbe, TD-a “Dora Pejačević”, “Tambura Paje Kolarića”. Objavio je albume (Tomb Raider, surađivao u Angel Recording studiu u Londonu). Snimio je CD-e (Razglednica iz Našica, Impresije Našica, I to smo mi, Tragovi na vodi te DVD Zapis na brezovoj kori. Član je Kulturnog vijeća Osječko –baranjske županije. Od 2014. g. glazbeni je direktor finskog Kitee International Music and Art Festivala. Od 2009.-2011.g. jedan je od voditelja Tamburaške škole Slavonskog tamburaškog društva “Pajo Kolarić” Osijek i dirigent juniorskog orkestra STD-a.

Sklada od 16. godine, napisao je niz autorskih kompozicija i obrada, brojne su nagrađene (Legenda Ružice grada, predstavu San Ivanjske noći) isto tako stvara instrumentalnu glazbe za kompjuterske igre –zadnje VR igra u produkciji Wanadev, Lyon. Aktivno muzicira kao vokal, klavijaturist i dirigent na koncertima u Hrvatskoj i šire.

Gospodin Kopri se istaknuo višegodišnjim uspješnim pedagoškim djelovanjem u području glazbenog odgoja, obrazovanja i kulture u Školi, Gradu Našicama i šire.


Petar Čulić, prof. mentor
Osnovna glazbena škola “Lovro pl. Matačić”, Omiš

Rođen je 1986.g. u Splitu. Završio je OGŠ Lovro pl Matačić u Omišu u klasi prof. N. Munitića, srednju GŠ Josipa Hatzea Split u klasi prof. A. Jerkunice. U kvoti “ posebno nadareni” upisuje Muzičku akademiju u Splitu u klasi prof. Listeša. 2008.g. je magistrirao. Dobitnik je dviju rektorovih nagrada, te pohvalnice dekana na završetku studija. Poslijediplomski studij nastavlja na privatnoj akademiji “Konblenz International Guitar Academy” u klasi H. Kappela te je stekao diplomu koncertnog solista. Solističke recitale svira od 12 godine, broji više od tisuću nastupa na 6 kontinenata u više od 30 država. Svirao je kao solist s Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Nac.kazališta Claudio Santoro u Brasiliji, Camerata Antiqua de Curitiba, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Komornim gudačkim orkestrom Hrv.glazbene mladeži, Orkestrom HNK Split i drugima. Surađivao je s cijenjenim dirigentima (C. Choenom, F. Cordewll) te nastupao u prestižnim dvoranama diljem svijeta (2018.g u Brazilu predstavljao je EU i RH). Na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojio je brojne nagrade i priznanja.

Umjetnički je suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Gitaru predaje u OGŠ L. pl. Matačić u Omišu, a sa svojim učenicima osvaja niz nagrada na Županijskim, Državnim i Međunarodnim natjecanjima.

Višekratni je dobitnik priznanja za mentorski rad od strane Grada Omiša, te priznanja župana Splitsko –dalmatinske županije za najuspješnije mentore na državnim natjecanjima 2021.g. Dobitnik je godišnje nagrade Općine Dugi Rat za izvanredna postignuća na području glazbenog i kulturnog stvaralaštva.

Održava mentorske radionice, član je ocjenjivačkih sudova na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, zadnje sudjelovanje na Virtuosos V4+ surađivao je s P. Domingom – odabir natjecatelja iz Hrvatske. Održao je nekoliko solističkih recitala te izdao nekoliko nosača zvuka. U novom projektu mu je 11 ponajvećih skladatelja svijeta za klasičnu gitaru posvetilo skladbu a praizvedba svih 11 skladbi bila je u kolovozu 2020.g. na međunarodnom festivalu “Omiš Guitar Fest”.

Bavi se i skladanjem (prva inspiracija - knjiga “Mali princ” objavio je knjigu sa 70 skladbi). Službeni je predstavnik D´Addarrio žica, svira na gitari Leonarda de Gregoria.


Goran Jurković, prof. mentor
Glazbena škola Jastrebarsko

Završio je GŠ Pavla Markovca, Zagreb u klasi prof. N. Fabijanića. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji Zagreb 2006.g. u klasi prof. D. Sremca. Godine 2009. upisuje magisterijski program na Konzervatoriju u Beču u klasi prof. L. Mlekuscha. Usavršavao se na majstorskim tečajevima C. Delanglea, E. Rousseaua, A.Bornkampa, P. Portejoiea, te kod članova Zagrebačkog kvarteta saksofona.

Od 2006. god. se bavi pedagogijom. U GŠ Jan Vlašimsky u Virovitici radi od 2006. do 2008. god. a u GŠ Jastrebarsko od 2006. g. do danas. Njegovi učenici redovito osvajaju visoke nagrade na domaćim i Međunarodnim natjecanjima solista i komorne glazbe, kojoj također poklanja veliku pažnju u svom pedagoškom radu. Redovit je i rado viđen gost na svim događanjima u Gradu Jastrebarskom (s kvartetom Papandopulo dobitnik je nagrade Grada Jastrebarskog 2014.g.).

S kolegama je pokrenuo uspješnu Školu saksofona u Jaski, čiji je stručni voditelj od 2018. g. Predavač je na stručnim seminarima u zemlji i inozemstvu, član ocjenjivačkih komisija na raznim natjecanjima. Dobitnik je Zahvalnice AZOO-e. Kao solist nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Simfonijskim puhačkim orkestrom OSRH. Kao komorni glazbenik djeluje u kvartetima saksofona Mobilis i Papandopulo. Suosnivač je Tria GIG. Snimio je nekoliko nosača zvuka. Laureat je na brojnim natjecanjima i festivalima (Papandopulo, Gradus ad parnasum i Fidelio, Nagrada za animaciju i muzičku kreaciju “Sluk”, Diplome Milka Trnina i dr.). Nastupao je diljem svjetskih pozornica (Japan, Chile, Europa) te na brojnim festivalima (Podium fest Wien, Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto i dr.).


Dino Kalebota, prof. mentor
Osnovna glazbena škola Rudolfa Matza, Zagreb

Dino Kalebota (Split,1979.) završio je Jezičnu gimnaziju te srednju GŠ Josipa Hatzea, Split u klasi prof. N. Karajanov Pačko. Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod prof. Đ. Stanettija. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na državnim i Međunarodnim natjecanjima te Dekanove nagrade za iznimne uspjehe u studiju. Bio je stipendist Grada Splita i Rep. Hrvatske.

Na 3. godini studija nastupio je kao solist uz Zagrebačku filharmoniju te s Puhačkim orkestrom Muzičke akademije na Muzičkom biennalu Zagreb. Bio je prvi solist uz Komorni orkestar Muzičke akademije u Zagrebu. Održao je velik broj recitala i koncerata komorne glazbe diljem zemlje i u inozemstvu (Češka, Italija, Austrija). 2006. g. je s violončelisticom K. Pačko predstavljao RH na koncertu mladih nadarenih glazbenika u sklopu Festivala hrvatske glazbe u Beču. Ostvario je brojne nastupe i suradnje na području komorne glazbe (nekoliko sezona pijanističkog ciklusa Virtuoso). Usavršavao se na majstorskim tečajevima uglednih pedagoga i pijanista (K-H. Kammerling, R. Kehrer i dr.).

Godine 2004. održao je recital u sklopu ciklusa Mladi u Lisinskom, a dvije godine kasnije dodijeljena mu je Nagrada Darko Lukić za najbolju umjetničku suradnju na istoimenoj 39. tribini. Održao je niz koncerata na festivalima te sudjelovao u nekoliko emisija HRT-a. Sudjelovao je u značajnim projektima Muzičke akademije Zagreb: integralnim izvedbama Sonata za klavir L. van Beethovena i W.A.Mozarta. Profesor je i pročelnik klavirskog odjela u OGŠ Rudolfa Matza, a na Muzičkoj akademiji djeluje kao predavač klavira. Njegovi učenici dobitnici su brojnih nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima. Redovito je mentor pripravnicima te studentima za diplomske ispite i pedagošku praksu nastave klavira. 2018.g. promoviran je u zvanje prof. mentor.