Jelica Kuzmin, prof. savjetnik
GŠ Pavla Markovca, Zagreb

Rođena je 1955.g. u Iloku. Glazbeno obrazovanje stekla je u GŠ Pavla Markovca, Zagreb u klasi prof. V. Klajner. Diplomirala je 1978. g. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi L. Šabana. Usavršavala se na majstorskom tečaju S. Neuhausa u Beču. Cijeli je radni vijek (od 1979. g.) bila zaposlena u GŠ Pavla Markovca, Zagreb na radnom mjestu profesora glasovira i komorne glazbe (od 1997. g. Pročelnica Odjela za klavir, čembalo i orgulje).

Pedagoški rad obuhvaća mentorstva učenicima, studentima i nastavnicima u pripravničkom stažu.

Krasi ju, skromnost, nenametljivost, strpljivost u poslu s puno pozitivne energije i radnog elana.

Uvijek je spremna pomoći djelima i savjetima, učenicima, roditeljima, kolegama, prijateljima i svima kojima je to potrebno. Odgojila je niz profesionalnih glazbenika, nastavnika na glazbenim školama, pijanista profesora i korepetitora na Muzičkoj akademiji te veliki broj mladih ljudi, kojima glazba nije životni poziv, ali ih je ona obogatila i oplemenila.

Dala je izuzetan doprinos radu HDGPP-a kao članica ocjenjivačkih sudova na brojnim natjecanjima za discipline glasovir i glasovir komorne glazbe. Članica je stručnih povjerenstava za izradu nastavnih programa, odabir zadanih skladbi za županijska i državna natjecanja. Sa svojim učenicima osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Inicijator je uvrštavanja nove (kategorije) discipline za klavir 6 i više ruku 2002.g.

Vrlo je aktivna u raznim područjima koja su direktno i indirektno vezani za glazbenu umjetnost. Inicijatorica, organizatorica, voditeljica i predavačica na radionicama, seminarima, ljetnim i zimskim školama i festivalima za nastavnike, učenike i roditelje. Organizator je brojnih glazbeno-pedagoških događanja (Mladi virtuozi za klavir i violinu, Smotra odjela za klavir, čembalo i orgulje, Smotre klavirske komorne glazbe, Suradnja s međunarodnim glazbenim školama, HR Projekt Junior-Opatija, Festival mladih pijanista i dr.). Samostalno organizira i vodi 28 Županijskih stručnih vijeća za nastavnike klavira.

Bavi se nakladničkom djelatnošću kao urednica, redaktorica i recenzentica te autor uvodnih notnih izdanja.

Bila je zborovođa, korepetitor, orguljaš i po potrebi čembalist u orkestru. Potaknula je ponovni rad Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra kao tehnička voditeljica ansambla. Članica je međunarodne klavirske udruge EPTA.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja (godišnja nagrada HDGPP-a za 1998.g., Priznanje EPTA Engleske 2001.g., Plaketa za najbolje rezultate međ. natjecanja u Minerbiu – Italija 2002.g.). Izuzetna je i ponosna supruga, majka i baka.

Jelica Kuzmin, prof. savjetnik istinski voli i živi svoj posao. Svojim pristupom, radom i rezultatima rada obilježila je klavirsku pedagogiju i kulturni život u Republici Hrvatskoj i šire.